Når plikten kaller.... 

Forretningsreiser

Det har jo blitt noen reiser i embeds medfør også. Mest korte turer innen Europa, men det har blitt noen turer over dammen til USA også. I 1992 var jeg på Interop i San Francisco. I 2000 var jeg tre ganger i USA. På Seybold i Boston i februar, i Washington DC og New York i mai og så en tur til Comdex i Las Vegas som gikk via San Francisco på vei dit og via Los Angles på vei hjem.

Da jeg jobbet i HP var det like før SAS ga meg gullkortet. Til tider var jeg nesten ukentlig i Frankfurt og deromkring. London, Bristol, Pinewood, Stutgart, Amsterdam og Helsinki sto også på programmet.

Jeg reiste en del for UiO/USIT/UNINETTfor å holde foredrag både i Norge og resten av Norden. Kristiansand, Grimstad, Bodø, Stavanger, Bergen, Tromsø og ikke minst Trondheim sto på reiseprogrammet innenlands. I 1992 reiste jeg til Trondheim nesten hver uke. Ellers var Stockholm, København, Turku (Åbo), Helsinki, Amsterdam steder på programmet. I 1993 var jeg i Riga, Latvia for å holde foredrag om Internett for akademikere fra de baltiske statene. Det var interessant å besøke landet så kort etter at det hadde fått selvstendighet.

Jeg er glad jeg ikke trenger å reise så mye i jobbsammenheng lenger. Etter at flyplassen ble flyttet halvveis til Hamar har ihvertfall dagreiser blitt litt av et mareritt.