Reiser

i fjern og nær...

Fra jeg var liten har jeg alltid hatt en stor lyst til å se meg om i verden. Det skyldes kanskje at mange jeg kjente som guttunge hadde seilt utenriks i kortere eller lengre perioder. Min oldefar seilte på Australia og sør-Amerika i overgangstiden mellom seil og damp og min morfar fortalte mye om disse turene  da jeg var liten. Min far seilte i linjefart på Sør-Amerika noen sommerferier i sin ungdom, og disse turene har nok også bidratt til reiselysten.

Etterhvert har jeg vel fått med meg det meste av det jeg absolutt ville se. Det er fortsatt noen svarte flekker på kartet som jeg gjerne skulle ha dekket, men det må vente.

USA 1975

 USA

Jeg reiste som kadett med med skoleskipet Christian Radich til USA i 1975. Det var en markering av 150-årsjubileet for den første utvandringen fra Norge til USA

Les resten.....

Israel/Egypt 1982

Sommeren 1982 var en underlig tid i Israel. Krigen i Libanon pågikk for fullt og det var nesten ingen israelerne som hadde ferie det året. I tillegg var PLO låst inne i Beirut, så det var en fredelig sommer i Israel.

Les resten.....

Asia/Australia 1984

Målet for turen var todelt; først Kina og deretter Australia. Den billigste måten man kunne komme til Kina var med transsibirske gjennom Sovjetunionen. Men det å få visum, bestilt hotellrom og transport var det bare Kinareiser som fikset den gangen. Å reise på egenhånd til Kina var blitt mulig bare tre år tidligere.

Turens første etappe gikk, minus en ferjereise med tog fra Bergen til Hong-Kong. Det å reise inn i Sovjetunionen i 1984 var spennende. Da vi krysset grensen med tog var adrenalin-nivået temmelig høyt, men det viste seg å være ubegrunnet. Til tross for at den kalde krigen fortsatte i ennå 5-6 år etterpå, så hadde vi ingen problemer. Vi ble hente på stasjonen i det som den gang het Leningrad med egen sjåfør og kjørt til hotellet. Og sånn var det også i Moskva. Egen bil til og fra stasjonen som sikret at vi kom oss dit vi skulle. Vi hadde til og med vår egen KGB fyr som fulgte etter oss i Leningrad, hadde nabokupéen på toget til Moskva og fortsatte å fotfølge oss i Moskva. Det ble ganske morsomt da vi snudde leken og forfulgte ham med 4 kameraer. Etter det så vi ikke mer til ham.

Les resten.....

Sør-Amerika 1987/88

Turen til Sør-Amerika ble forberedt med spansk-kurs, men jeg var rimelig hjelpeløs i Venezuela. På grunn av at vi måtte fly rundt orkanen Gloria over Atlanteren kom vi for sent fram til Miami til å rekke flyet videre til Caracas. Så vi måtte vente et døgn i Miami på Pan-Ams regning. Vel framme i Caracas fikk vi heldigvis tak i bagasjen. Den hadde nemlig klart å komme med det flyet vi ikke rakk på grunn av immigrasjons og tollkontroll. 

Vi hadde med en skrivemaskin som skulle til Guayaquil i Ecuador. For å slippe å dra på den dro vi innom ambassaden i Caracas og fikk parkert både den og alt fjellutstyret vi ikke hadde bruk for i Venezuela. Vi ble svært godt mottatt på ambassaden og vi hadde stor glede og nytte av å stikke innom de fleste diplomatiske stasjoner Norge hadde langs ruten. Den gangen var det ikke så mange ute og reiste så det var vel en hyggelig avveksling for dem også.

 

Les resten.....

 

Australia,  New Zealand og India 1988

På vei til Australia hadde vi en 3 dagers stopp i India og fikk sett litt av New Dehli og ikke minst Agra og Taj Mahal.

 

Les resten.....

Mexico 1993

Turen til Mexico var en slags forsinket bryllupstur. 4 uker brukte vi på turen fra Mexico City, Oaxaca, Hua Tulco, Palence, Merida, Cancun, Cozumel og tilbake til Mexico City. Vi reiste med buss den ene veien og fløy så tilbake. Dessverre for oss var vi der rett før peso-krisen, så alt var veldig dyrt. Prisene var om ikke på norsk, så ihvertfall på amerikansk nivå. 

Les resten.....

Ecuador 1997

7 uker var vi i Ecuador i påvente av å få med sønnen vår hjem. De første 4 ukene visste vi ikke en gang om vi måtte reise hjem uten. For det meste bodde vi på Hotel Quito i hovedstaden. 

Les resten.....

Korea 1999

Sør-Korea

8 dager i Seoul var en morsom opplevelse. Vi bodde meget bra og var der mest for å vente på å kunne bringe vår datter hjem til Norge.

Les resten.....

Ecuador 2006

Fire uker i Ecuador for oss fire var en opplevelse ikke minst for barna. Vi reiste fra Quito via Cuenca til Guayaquil og videre opp kysten. For så å ta over fjellet og ned i jungelen.

Les resten.....

Fritidsreiser

Tre Interrail turer fikk jeg med meg. Det ble fire år mellom hver og det var vel så lang tid det tok å glemme de endeløse togturene en slik reiseform består av. Første turen var til Hellas, den andre var konsentrert rundt Be-Ne-Lux landene og Frankrike og den siste gikk til Spania.

Les resten.....

Forretningsreiser

Det har jo blitt noen reiser i embeds medfør også. Mest korte turer innen Europa, men det har blitt noen turer over dammen til USA også.

Les resten.....

Flaggsalat

Jeg har en gammel ryggsekk med mange flagg, men med moderne teknikk er det jo langt enklere å samle den til en flaggsalat på Internett.

NorgeSverigeDanmarkFinlandEcuadorSør-KoreaAustraliaNew ZealandStorbritaniaUSA
BelgiaTysklandLatviaIsraelEgyptIndiaRussland (tidl. Sovjetunionen)BoliviaMexicoVenezuela
ArgentinaChileFrankrikeNederlandIndonesiaThailandSpaniaLuxemburgBrasilItalia
KinaHong KongMacaoIrlandPeruPortugalSingaporeGibraltarParaguayØsterike
UruguayHellasMalaysiaMonacoSveitsVatikanet
Trykk på flagget for å få vite mer om landet!