Diverse

som ikke passer andre steder...

Her er litt forskjellig som har fanget min interesse tilstrekkelig til at jeg har villet legge det ut på Internett.

Navneforvirring

Navnetradisjonen vår er i endring. Det har blitt mer og mer vanlig at barna har to etternavn og vi bør diskutere hvordan vi skal håndtere det i neste generasjon allerede nå. Jeg skrev et brev til BFD og Aftenposten trykket det også på debattsidene sommer 1999. Brevet er også gjengitt i NOU 2001:1 og kommentert av utvalget. Så får vi se hva som kommer ut av det.

HjemmePC

Mitt forslag om skattefradrag for hjemme PCer har ikke fått gjennomslag, men myndighetene har i det minste latt være å innføre skatt på fordelen ved at arbeidsgiver holder PC til hjemmebruk slik det en tid var snakk om. I tillegg er jo tolkningen av reglene slik at mange bedrifter har anskaffet maskiner til sine ansatte. Dessverre er det fortsatt ingen løsning for dem som ikke har en velvillig arbeidsgiver.

Bilder

Her er et slideshow fra en høsttur til Alvdal med innlagt rypejakt.

Teknisk

Domenenavnet hausken.com sikret jeg meg på en tid da ting var litt enklere og kampene om domenenavn ikke var så skarp. Og dessuten er jeg heldig nok til å ha et forholdsvis lite brukt etternavn.

Det å lage personlige sider på Internett er litt både og. Det er praktisk å ha et sted der folk som har behov for adresser og annet kan slå opp, men det er jo en viss sikkerhetsrisiko med det å la alt og alle få vite en masse om deg. Så derfor er det mange ting jeg ikke vil legge ut på et offentlig tilgjengelig Internett sted.

Disse sidene er laget med ulike programmer og teknikker. Jeg lærte HTML mm. før det fantes verktøy for å lage web-sider og har fortsatt en viss hang til å kode deler av det manuelt...

Grafikken er laget med Paint Shop Pro, bildene er for det meste tatt med et diverse digitale kameraer og teksten er skrevet inn via diverse tekst editorer.

Links

Peter Hausken


Telefon: 916 71 711
Privat: 22 49 39 26


Oslo
Norge / Norway

Peter@hausken.com